pampuhy.jpgpyrih jabluch.jpgrecept01.jpghlib karpat.jpg

Бабусина паска

Тісто:

1 кг борошна в/г

1 пачка дріжджів «Формула 42»

300 мл молока

100 г масла

200 г цукор

6  жовтків

4 білки

1 ч. л. солі

200 г родзинок

½ ч. л. кардамону меленого

 

Оздоблення:

3 ст. л. подрібненого (або пластинками) мигдалю

2 білки

50 г цукрової пудри.

 

Борошно просіяти. Дріжджі розвести в теплому молоці. Масло підігріти, але не розтоплювати. Родзинки помити в гарячій воді і підсушити. До борошна додати розведені в молоці дріжджі, цукор, сіль і замісити тісто. Потім додати масло, жовтки, збиті в піну білки, родзинки, кардамон. Тісто ретельно вимісити, накрити серветкою і поставити в тепле місце. Коли тісто підійде і збільшиться в об’ємі в 2 рази, поділити його на частини і викласти у форми, заповнивши їх тістом на 1/3 висоти. Форми попередньо змастити маслом чи маргарином і застелити дно і боки папером, котрий також необхідно змастити.  Папір обсипати мигдалем. Форми з тістом поставити в тепле місце на 60-70 хв., щоб тісто підійшло. Випікати при температурі 190-200° С протягом 30-60 хв. (залежно від величини форми і маси тіста в ній).

Білки збити з цукровою пудрою в піну, змастити нею випечені паски, поставити у вимкнену, але ще теплу духовку, щоб підсохли.

Смачного!

 

Корисні поради

 •    тісто для паски місять якнайдовше, поки воно не перестане прилипати до рук .

•    тісто для паски любить тепло і боїться протягів.

•    тісто повинно підходити три рази :

перший раз підходить розчина;

другий – коли додали всі продукти;

третій – коли тісто виклали в форми.

•    форми для випічки пасок заповнюють лише на 1/3 їх висоти.

•    перед випічкою духовку необхідно добре прогріти.

•    цукровою пудрою паски посипають відразу після випічки.

 

Рецепти