02a_20copy_obrobka22_8000.jpg

Персонал

Вагомим чинником розвитку підприємства завжди були і є люди. Однак сьогодні акцент змістився з кількісного показника персоналу на якісний, а саме - на професійність та компетентність.

 

Оцінка та мотивація працівників в компанії здійснюється за здатністю приймати самостійні рішення та відповідати за них, бути гнучким до змін та швидко на них реагувати, знаходити прогресивні, інноваційні розв`язання проблем, постійно вдосконалюватись; а також – за дотриманням загальнолюдських цінностей, здатністю працювати в команді та відданістю своїй компанії. Саме це характеризує команду фахівців «Компанії Ензим».

 

Команду компанії сформовано з досвідчених професіоналів та молодих перспективних працівників, які добре орієнтуються в реаліях сучасного бізнесу. Своєрідне поєднання мудрості досвіду та енергії молодості і є запорукою розвитку компанії.

 

Високий рівень автоматизації виробничих процесів ставить дедалі вищі вимоги до базової освіти працівників. На сьогодні нашою гордістю є те, що лише вища освіта дає можливість освоїти робітничі професії основного виробництва.

 

«Компанія Ензим» вважає, що найкращі інвестиції – це інвестиції у персонал. Спеціалісти виробництва, лабораторії, технічних служб та адміністрації проходять стажування, навчання, тренінги та семінари у різних європейських та вітчизняних наукових інститутах та на підприємствах, а саме:

Центр “АВС”, м. Варшава (Польща)

Навчальний центр “Ірекс”, м. Москва (Росія)

Міжнародна промислова академія, м. Москва (Росія)

Науково-дослідний інститут дріжджової промисловості, м. Берлін (Німеччина)

Навчальний центр фірми “BakeMark International”, м. Бінген (Німеччина)

Семінари та тренінги Уельського центру якості за програмою управління якістю на підприємстві, (Великобританія)

Центр підвищення кваліфікації спеціалістів хлібопекарських підприємств “ХЛІБ”, м. Санкт-Петербург (Росія)

Провідні спеціалісти компанії мають, як правило, дві вищі освіти, чи ступінь МВА.