pampuhy.jpgpyrih jabluch.jpgrecept01.jpghlib karpat.jpg

Кекс мармуровий

Тісто: 

1 кг борошна в/г,

35 г львівських дріжджів „Екстра“,

1 чайна ложка солі,

150-170 г цукру, 200 г масла,

1 пакет (10 г) ванільного цукру,

3 столові ложки коньяку,

3 яйця, 1 чайна ложка лимонної цедри,

280-300 г молока.

 

Начинка:

1 склянка нарізаних горіхів,

2 чайні ложки какао,

150 г родзинок, 100 г цукру,

100 г масла, цукрова пудра.

 

Дріжджі пресовані розчинити в теплому молоці.

 

Борошно просіяти, додати сіль, цукор, ванільний цукор, яйця, лимонну цедру, коньяк, вилити дріжджі, решту молока і місити тісто. Наприкінці додати розтоплене масло і ретельно вимісити, щоб тісто не прилипало до рук. Накрити і поставити в тепле місце на 50-60 хв., перемісити і поставити ще на 25-30 хв.

 

Поділити тісто на дві частини (з розрахунку на два кекси), кожну поділити на маленькі шматочки і розкачати їх до товщини 3-5 мм. Змастити шматочки тіста начинкою і скласти шарами в змащену олією форму начинкою догори (кілька шматочків залишити незмащеними і ними закрити верх кекса). Те ж саме зробити з другою частиною тіста. Накрити і дати підійти протягом 50-60 хв. Пекти протягом 28-30 хв. при температурі 200-210°С.

 

Готові вироби викласти на дерев’яну дошку і гарячими посипати цукровою пудрою.

 

Приготування начинки: родзинки запарити, масло розтопити. Цукор перемішати з какао, додати родзинки і розтоплене масло. Всі складники добре перемішати.

 

Смачного!

 

Рецепти