pampuhy.jpgpyrih jabluch.jpgrecept01.jpghlib karpat.jpg

Гречаний хліб

500 г борошна пшеничного в/г

90-100 г гречаного борошна

21 г львівських дріжджів „Формула 42” (половину пачки)

450 мл води
2 ст. л. олії
1,5 ч. л. солі
2,5 ч. л. цукру
50 г посічених грецьких горіхів.

 

Приготувати гречане борошно - підсмажити гречану крупу та змолоти її на кавомолці.

 

Дріжджі пресовані розчинити в теплій воді. Борошно просіяти, додати гречане борошно, сіль, цукор. Вимісити. Наприкінці додати олію та подрібнені грецькі горіхи. Ретельно замісити тісто, щоб не прилипало до рук  ( тісто повинно бути м`яким). Накрити рушником і поставити в тепле місце  на 50-60 хв.

 

Коли тісто підійде, розділити його на дві частини, сформувати кульки, трохи притиснути їх та обрізати тісто ножем з чотирьох сторін, надаючи квадратної форми (залишки покласти вниз під заготовку). Сформовані заготовки покласти на змащений олією лист, накрити рушником і поставити в тепле місце на 60-75 хв.

 

Перед випічкою хліб змастити водою і пекти при температурі 220-230°С протягом 30-35 хв.

 

Готовий хліб викласти на дерев`яну дошку, накрити полотняною серветкою і дати вистигнути.

 

Смачного!

 

Рецепти