pampuhy.jpgpyrih jabluch.jpgrecept01.jpghlib karpat.jpg

Грибні трикутнички

1 кг борошна в/г

42 г львівських дріжджів („Формула 42”) або 12г (1пакет) львівських сушених

80 г сушених мелених грибів (краще білих)

420 г води

2 яйця

8 зубчиків часнику

2 ч. л. солі
4 ч. л. цукру
50 г маргарину

 

Дріжджі пресовані розчинити в теплій воді, часник порізати пластинками.

 

Борошно просіяти, вилити дріжджі, додати сіль, цукор, мелені гриби, часник, яйця, додати воду  та замісити  тісто.  Наприкінці  додати  маргарин, ретельно вимісити, щоб тісто не прилипало до рук . Накрити рушником і поставити в тепле місце на  50-60 хв.

 

Коли тісто підійде , поділити його на шість частин, з кожної заготовки  сформувати кульку, розкачати  її діаметром 15 – 20 см та порізати на вісім трикутників.  Заготовки покласти на змащений олією лист, накрити рушником  та поставити на годину в тепле місце.

 

Перед випічкою змастити водою і пекти при температурі 210 - 220°С протягом 20 - 25 хв.

 

Смачного!

 

Рецепти