pampuhy.jpgpyrih jabluch.jpgrecept01.jpghlib karpat.jpg

Пиріг з картоплею та цибулею

Тісто:

4 скл. борошна пшеничного в/г

1 ч. л. цукру

0,5 ч. л. солі

0,5 скл. олії (або 50г маргарину)

21 г (половину пачки) дріжджів „Формула 42”

1 жовток

1,5 скл. води або молока

 

Начинка:

3-4 великі картоплини

1 велика цибулина

5-7 печериць

1-2 зубці часнику

сіль, мелений чорний перець, зелень

 

Дріжджі пресовані розчинити в теплій воді. Борошно просіяти, додати сіль, цукор, розчинені дріжджі, решту води, жовток та замісити тісто. Наприкінці додати олію (або розм’якшений маргарин) і ретельно вимісити , щоб тісто не прилипало до рук. Накрити рушником і поставити в тепле місце на 30-35 хв.

 

Почищену картоплю нарізати кружальцями, цибулю – півкільцями, печериці –пластинками. Складники начинки поділити на дві частини. Форму для запікання змастити олією.

 

Тісто розділити на дві частини. Одну розкачати і покласти в форму, закриваючи бортики. Поверхню тіста змастити білком, викласти одну частину цибулі та грибів, посолити, поперчити і змастити майонезом. Посипати зеленню петрушки та кропу. Зверху на  цибулю викласти шар картоплі, потім – ще один шар цибулі та грибів, знову викласти шар картоплі, видавити 1-2 зубці часнику. Посолити, поперчити, полити майонезом. Розкачати другу частину тіста та накрити нею пиріг, добре притискаючи краї. Змастити поверхню тіста олією та поколоти пиріг виделкою.

 

Пекти при температурі 180-200°С протягом 30-40 хв.

 

Смачного!

 

Рецепти