pampuhy.jpgpyrih jabluch.jpgrecept01.jpghlib karpat.jpg

Пиріжки

Тісто:

700 г борошна пшеничного в/г

42 г львівських пресованих дріжджів («Формула 42»)

300 г (1,5 скл.) молока

1 ч. л. солі

150 г цукру

½ пачки маргарину

50 г масла

3 яйця

1 пакет ванільного цукру

1 яйце для змащування.

 

Начинка:

Будь – яка  (фрукти, мак, повидло, згущене молоко).

 

Борошно просіяти, дріжджі розчинити у молоці, додати сіль, цукор, яйця, ванільний цукор та місити тісто. Наприкінці додати масло та маргарин і ретельно вимісити, щоб не прилипало до рук. Накрити, поставити в тепле місце на 50-60хв.

 

Коли тісто підійде, поділити його на чотири частини. Кожну з них поділити ще на шість частинок, округлити, розкачати, покласти начинку та добре зліпити краї. Пиріжки покласти на змащений олією (чи застелений папером для випічки) лист швом донизу. Накрити, поставити в тепле місце на 50-60хв.

 

Перед випічкою змастити яйцем і пекти при температурі 210 -220 градусів протягом 20-25 хв.

 

Смачного!

 

Рецепти