X_d_200.png

Дефекти готових виробів

Чому в хлібі після охолодження зявився неприємний запах?

 

                        Однією з причин появи неприємного запаху в готовій придукції може бути використання неякісної сировини - борошна, яке зберігалось у невідповідних умовах (сирий склад, борошно пліснявіє, стало затхлим) або інших інгредієнтів (яйця, маргарин та т.ін.).

Але при цьому сторонній запах є і в напівфабрикатах, і в гарячій продукції. Тому найвірогіднішою причиною появи стороннього запаху в продукції після її остигання є початкова стадія розвитку так званої «картопляної хвороби» хліба.

Як правило, ця хвороба вражає хлібобулочні вироби при переробці борошна, зараженого спорами картопляної палички. До групи ризику відносяться низькорецептурні вироби з пшеничного борошна великої маси – хліб, батони. Швидше проявляються ознаки «картопляної хвороби», якщо продукція виготовляється безопарним методом без використання кислотовмісних компонентів (наприклад, молочної сироватки).

Для переробки такого борошна обов’язково потрібно використовувати спеціальні засоби. В нашому асортименті - це покращувач «ВІТАПАН антироп+». Він додається при замісі тіста в кількості 0,07-0,3% від маси борошна. Використання «ВІТАПАН антироп+» ефективно перешкоджає розвитку спор картопляної палички та гарантує дотримання термінів зберігання та реалізації виробів.

 

Повернутись до консультацій